Zimski pohod s tekaškimi smučmi po Kočevskem Rogu

Sneg je v Rogu pričaral pravo zimsko pravljico. Tudi v zimskem času se z oprazovanjem narave lahko veliko naučimo in doživimo. Pohod s tekaškimi smučmi, v soboto 3. 3., po Rogu bo zato pravo športno-raziskovalno doživetje.

Namenjen je  vsem skavtom, ki si želite družiti  ter opazovati zimsko-snežno pravljico v Rogu. 

Zahtevnost ture bomo prilagodili začetnikom, zato pot ne bo vsebovala vratolomnih spustov  in vzponov, zanimivo pa bo tudi za tiste, ki gibanje na tekaških smučeh obvladate. 

Na srečanju se boste seznanili z osnovno opremo in zakonitostmi zdravega gibanja  v naravi, ogrevalnimi vajami tekačev na smučeh, ter osnovami tehnik elementov teka na smučeh (klasična  tehnika). S pomočjo vaj se boste v sproščenem vzdušju privadili  na opremo ter vzpostavili ravnotežje, osvojili drsanje, spust, … in vse, kar je potrebno, da se boste lahko premagovali pot na tekaških smučeh. Trajanje ture cca 3 ure.

S seboj  imejte primerno tekaško opremo (oz. si jo predhodno rezervirajte), malico in primerna oblačila.

 POTEK ZIMSKEGA POHODA PO ROGU:

  • zbiranje pri SOC-u ob 10 uri
  • predstavitev teka na smučeh (proge, pravila obnašanja), • prilagajanje na opremo, • klasična tehnika: soročni odriv , dvotaktni diagonalni korak,  elementi teka pri vožnji naravnost v spustih.
  • Pohod na tekaških smučeh opazovanje narave med pohodom (stezeslestvo), ogled jelke Kraljice Roga in Črmošniške jelke, pragozda,  vračanje proti SOC-u, zaključek z malico  v SOC-u okoli 14 ure

PRIJAVE preko spletne prijavnice ali na berlot.spela@gmail.com do nedelje, 25. 2.

OPREMA: Izposoja  tekaške opreme (kompleta) znaša 15€. Za več informacij se obrnite na :  068 166 244 ali pavel.menic@gmail.com. Število opreme  je omejeno.

<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->

Objavljeno v Objave sl

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.