Tabori za družine

Kaj je tabor družin?

Pod okriljem Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov že nekaj let poteka Tabor družin. To je 3-dnevni dogodek, namenjen družinam, ki želijo aktivno preživeti čas v naravi (gibanje, spoznavanje narave, igre v naravi, izdelovanje naravnih izdelkov, izmenjava izkušenj, kako zdravo živeti v družini, idr.). Kot vsako leto, tudi letos ne bo manjkalo dobre, a zdrave hrane, aktivnega preživljanja v naravi, pustolovščin in skavtskega duha. Na vsakem od taborov se običajno zbere okrog 50 udeležencev. Tabor izvajamo v skladu s skavtsko vzgojo.

Udeleženci  

Tabor družin je namenjen celotnim družinam otroci s starši), tako skavtom kakor tudi tistim, ki niso skavti. Starostne omejitve ni. Od udeležencev pričakujemo aktivno udeležbo pri vseh delih programa. Prednost pri udeležbi imajo tisti, ki se tabora še niso udeležili.

 

Kje spimo in kaj jemo?

Tabori družin potekajo v Skavtskem okoljskem centru Kočevski Rog, ki se nahaja sredi neokrnjene narave mogočnih roških gozdov, na mestu kjer je nekoč stala žaga Rog. Udeleženci lahko prespite:

  • v šotorih, ki jih prinesete s seboj ali si jih pri nas sposodite (izposojovalnina stane 10€ in jo poravnate ob plačilu prijavnine),
  • v hiši (na voljo so skupna ležišča s pogradi, doplačilo 10€ poravnate ob plačilu prijavnine).
  • Za prehrano bo poskrbljeno.

 

Datumi:

 Letos bodo potekali trije Tabori družin: 

• 1.–3. julij 2022, 

• 15.–17. julij 2022, 

• 26.–28. avgust 2022.

  

Prijava: 

Vsi, ki se želite udeležiti tabora družin, se prijavite preko spletne prijavnice do 20. maja 2022. Ob prijavi v spletni prijavnici označite, kateri termin vam najbolj ustreza in katerega termina bi se lahko še udeležili (v primeru, da bo za nek termin preveč prijav). O izboru boste obveščeni prek kontaktnega telefona ali elektronskega naslova najkasneje do 22. maja 2022.

Prijava bo potrjena s prejemom odgovora, da ste sprejeti na želeni termin in plačilom prijavnine, ki jo morate poravnati do 31. maja 2022 (o načinu plačila boste še obveščeni). Prijavnina znaša 50 € na odraslega in 25 € na otroka (za 1. do 3. otroka) oz. 10 € za četrtega  otroka. Vsi nadaljni otroci v družini in otroci do 1. leta starosti se tabora udeležijo brezplačno.

Kaj pa če? 

V primeru, da se zaradi nepričakovanih okoliščin ne bi mogli udeležiti Tabora družin, dobite vrnjeno prijavnino le v primeru, če najdete/najdemo zamenjavo. V primeru, da zaradi ukrepov zaradi epidemije Covid 19 tabora ne bo možno izvesti, vam prijavnino v roku 14 dni po terminu tabora povrnemo.

Dodatne informacije:

Če vaš žulji še kakšno vprašanje, ga lahko naslovite na soc@skavti.si

Galerija slik