Lokacija in dostop

Skavtski okoljski center se nahaja sredi neokrnjene narave mogočnih Roških gozdov, na mestu, kjer je nekoč stala žaga Rog.

Le streljaj stran leži pragozd Rajhenavski Rog ter najvišja točka Roškega masiva – Veliki Rog z 1099 metri nadmorske višine in razglednim stolpom. V okolici pa se nahajajo še veliko drugih naravnih znamenitosti: Jelka -  Kraljica Roga (najvišja jelka v Sloveniji), Prelesnikova koliševka, Ledena jama pri Kunču ...

DOSTOP

Do skavtskega okoljskega centra je mogoče priti peš, s kolesom, avtom ali avtobusom, tako iz Kočevja kot iz vasi Podturn. Cesta je redno vzdrževana in v zimskem času tudi plužena, zato je možen dostop skozi vse leto.

Opis poti iz Ljubljane :

Najhitrejša pot iz Ljubljane je po dolenjski avtocesti do izvoza Bič (30 km). Pri izvozu iz avtoceste zavijemo levo v smeri Žužemberk (13 km). V Žužemerku se odcepimo levo proti Dvoru oziroma Novemu mestu in vozimo po dolini reke Krke vse do vasi Soteska (10 km). V Soteski na začetku vasi zavijemo desno čez most in peljemo do vasi Podturn (4,5 km). Na začetku vasi Podturen zavijemo desno in sledimo oznakam Rog, ki nas pripeljejo do Skavtskega okoljskega centra (13,5 km). Opisana pot iz Ljubljane traja približno 1h in 20 min. 

Možen pa je tudi dostop iz smeri Kočevja skozi Šalko vas in Željne. V tem primeru sledite oznakam "Baza 20". Iz Kočevja do Skavtskega okoljskega centra je 18,5 km.

 

opis_poti_SKAVTSKI_OKOLJSKI_CENTER.pdf

route_discription_Environmental_Scout_Center.pdf