Tretji tabor družin 2016

Od 19. do 21. 8. 2016 je potekal še zadnji (tretji) tabor družin v SOC Kočevski rog.

Zbrali smo se iz vseh slovenskih vetrov, mali in veliki skavti, "polskavti" ali celo prvič skavti, da bi se skupaj povezali z naravo in Bogom. Z nami je bil sloviti škof Friderik Irenej Baraga, poznan kot "Črna suknja" otrokom celo kot "Črna šunka", ki je z nami preživljal vse indijanske dogodivščine in nas preko le-teh in Božjega stvarstva vodil po Božjih poteh. Naši plemenski vodje so nam pripravili sklop preizkušenj, primernih in v izziv majhnim dojenčkom in doječim materam, vrtčevskim otrokom, nadobudnim šolarjem in njihovim očetom. Le-ti so poleg otroškega, v sebi prebudili tudi raziskovalnega duha in zvečer vstopili v pravo indijansko savno. Indijanske družine smo si podelile ideje za družinske izlete. Mali indijančki (otroci) so z veseljem varovali taborni ogenj tudi čez dan, zvečer smo ga seveda izkoristili za resne in manj resne pogovore, igre in petje. Slabega vremena kljub dežju ni bilo, saj smo Indijanci vedno pripravljeni na vse. 

Doma smo že zapeljali v kolesje novega skavtskega leta, v srcih pa še vedno nosimo spomin na lepa doživetja, nove prijatelje in skrivne družine, katerih se še spominjamo v molitvi.

Hvala požrtvovalnim, za nas najboljšim možnim voditeljem tabora, "Črni suknji", vsem udeležencem in našemu Najvišjemu za dar te skavtske izkušnje. Ta svet je za spoznanje lepši zaradi nje. Se vidimo naslednjič.

Objavljeno v Objave sl
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.