SOC na Dnevu odprtih vrat OŠ Alojzija Šuštarja

Veš, da SOC sodeluje tudi z osnovnimi šolami? Kje, kako, zakaj in še več v spodnjem prispevku...

Skavtski okoljski center Kočevski Rog na Dnevu odprtih vrat Osnovne šole Alojzija Šuštarja

V petek 27. marca letos je padal gost, izdaten dež. Na zelenicah okrog stavbe Osnovne šole Alojzija Šuštarja so se nabrale luže, bilo je mokro, mokro. Na ta dan je bilo načrtovano veliko aktivnosti v Učilnici v naravi O. Š. Alojzija Šuštarja. To je projekt, ki povezuje to šolo s podobnimi aktivnostmi na Norveškem, v njem pa je partner tudi SOC Kočevski Rog.

Zbralo se je kakšnih 25 udeležencev, no ja, večinoma so bile udeleženke - učiteljice osnovnih šol. Zanje so pripravili program, ki je deloma bil izveden v predavalnici, deloma pa je bil predviden v naravi. Zaradi slabega vremena je program izven učilnice tekel pod streho v bližini šole, potem, ko je dež ponehal pa tudi na dvorišču šole. Sodelavci SOC smo izvedli dve delavnici:1. Bogastvo narave in 2. Sove in vrane. Vodili smo jih Manca, Pavle in Tone. Pri obeh smo dobro razgibali udeleženke. V  kuhinji smo si sami pripravljali pice, božansko dobro enolončnico pa je naredila Bena.

Kratko poročilo, ki nam ga je poslala voditeljica projekta Učilnica v naravi Ela Rupert kaže, da so bile udeleženke zelo zadovoljne z našim prispevkom. Tudi sicer so v programu dneva SOC kot partnerja dobro predstavili in lahko rečem, da na O. Š. Alojzija Šuštarja uživa ugled.

Tone Lesnik

Objavljeno v Objave sl

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.