Kako pa ti skrbiš za svoje okolje?

Dragi skavt!

Skavtski način življenja je neizogibno povezan z naravo. Z aktivnostmi v naravnem okolju oziroma na prostem naše skavte spodbujamo k doživljajnju in izkušnji narave ter jih tako učimo razvijati spoštljiv odnos in odgovorno ravnanje do narave kot Stvarstva.

Ker skavti puščamo svet za spoznanje lepši, želimo ohraniti in obvarovati naše okolje. Ena od aktivnosti preko katere to počnemo, je Dan Zemlje – dan, ko organiziramo dogodke za osveščanje o varovanju okolja na Zemlji. A en dan v letu,  ni dovolj. Pomemben je prav vsak dan! Zato smo s tropom za Okoljsko vzgojo za letošnje skavtsko leto pripravili okoljske aktivnosti, ki bodo potekale od začetka skavtskega leta, pa vse do »pravega« Dneva Zemlje, ki je 22. aprila. Takrat pa bo za vas pripravljen tudi veliki podvig, s katerim se boste s stegom lahko potegovali za zanimivo in zabavno nagrado.

Skratka, vsak mesec bomo naslovili eno od problematik, zaradi katere naš planet »težje diha«. Ob začetku meseca vas bodo čakali pripravljeni podvigi, ki jih lahko izvedete v svoji veji, s stegom ali pa tudi sami doma. Nekateri bodo kratki, drugi daljši, eni bolj izobraževalne narave, tretji pa vas bodo opozarjali, kako velik vpliv imate na ta planet.

Teme, ki jih pripravljamo za vas, so:

oktober: VODA

november: PONOVNA UPORABA

december: ELEKTRIKA

januar: ODPADKI

februar: RAZNOLIKOST ŽIVEGA

marec: MOBILNOST

april:  VELIKI PODVIG

 

Kje najdeš gradivo?

Gradivo bo vsak mesec naloženo tukaj, na spletni strani Skavtskega okoljskega centra, sproti pa bomo obveščali tudi preko FB (skavtski okoljski center) in instagrama (okojeskavta).