Delavnica: »Kako otrokom predstaviti pragozd?«

Vabimo vas na delavnico Gozdarskega inštituta Slovenije, Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, Zavoda za gozdove Slovenije ter Inštituta za gozdno pedagogiko, ki bo potekala v od petka, 12.5.2017 do nedelje, 14.5.2017 na Žagi Rog v Kočevskem Rogu. Prijave do 9. 5. na anton_lesnik@t-2.net.

Na delavnici bomo spoznavali in tudi praktično izvajali aktivnosti gozdne pedagogike s poudarkom na pragozdovih. Zaznali smo namreč potrebo po več vedenja o pragozdovih v Sloveniji, saj otroci ne vedo zanje. Kako torej otrokom prikazati pragozd v živo, na terenu? Katere metode gozdne pedagogike lahko uporabimo za prikaz, razlago in doživljanje pragozda za otroke različne starosti? Katere značilnosti pragozda so pomembne, da jih izpostavimo? Ali je potrebno postavljati posebne učne poti, kako zagotoviti njihovo vzdrževanje?

Predstavili bomo tudi delo in rezultate, ki nastajajo v okviru evropskega projekta LIFE LIFEGENMON za razvoj sistema genetskega monitoringa gozdov in ohranjanja biotske pestrosti.

Vljudno vabljeni!

-          Gozdarski inštitut Slovenije (dr. Urša Vilhar, Domen Finžgar)

-          Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (Tone Lesnik)

-          Zavod za gozdove Slovenije (Tomaž Hartman, mag. Andrej Breznikar)

-          Pedagoška fakulteta UL (prof. Gregor Torkar)

-          Inštitut za gozdno pedagogiko (mag. Natalija Györek)

 

Več informacij v priponki. Vabilo_LGM_Pragozd14april17-2.pdf 

 

Objavljeno v Objave sl

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.